Casă de vacanță Cazanele Dunării

Localizarea proiectului casei de vacanţă de la Eșelnița a făcut procesul de conturare a conceptului, proiectare şi execuţie unul foarte uşor, întrucât peisajul natural – unul dintre cele mai spectaculoase din România, a fost inspiraţia principală.

Declivitatea terenului, aflat pe malul Dunării – la Clisura, a contribuit în dispunerea funcţională în cadrul a două niveluri – parter şi etaj. Dispunerea pe mal şi deschiderea către natură a generat gestul natural de opacizare către drum şi acces, şi deschiderea totală către terase şi fluviu, ponton şi piscină.

Separarea funcţională firească, între zona de zi și de noapte, a venit natural – nivelul de la bază fiind cel public – cu zona de zi generoasă, pentru toţi membrii familiei, bucătărie semi-deschisă, conectată cu locul de luat masa şi terasa generoasă, gândirea fiind a unui spaţiu simplu, curat pentru petrecerea unui timp preţios, de linişte în sânul familiei.

O serie de spaţii care difuzează limitele între interior şi exterior fac uşoară parcurgerea casei, aducând o serie de elemente întâlnire în resorturi, aducând şi mai aproape senzaţia de escapism în zilele petrecute în casa de vacanţă, precum conexiunea piscinei, a duşului acoperit din exterior cu baia şi duşul la nivel din parterul imobilului.

În cadrul nivelului superior, pe unde se poate realiza accesul direct şi independent faţă de nivelul inferior, o serie de dormitoare cu băi proprii se deschid către Dunăre, pentru o privelişte spectaculoasă la răsărit.

Dormitorul principal, matrimonial dispune de detalii spectaculoase, precum o cadă stand-alone pentru serile reci de toamnă, dar şi un colţ ferit pentru citit sau un birou, de la a cărei privelişte orice email devine o plăcere.

Casa de vacanţă de pe malul Dunării nu putea fi desăvârşită fără un garaj special pentru ambarcaţiuni, dar şi un deck generos cu o piscină de tip „infinity” care se contopeşte în zare cu apa şi munţii, făcând imersarea în natură o experienţă completă.

Functiune:

Locuire temporara, Casa de vacanta, Turism

Localizare:

Com. Eșelnița, jud. Mehedinți

Suprafață desfășurată (m²):

600,00

Regim de înălțime:

P+1E